Android Girls

header_web

Radionica programiranja mobilnih aplikacija za djevojke

Android Girls je inicijativa dvije hrvatske razvojne inženjerke, Ane Mandić iz Pet minuta i Edine Elezović iz IT4U, a nastala je u suradnji sa zajednicom Girl Geek Dinners Hrvatska. Radionice se odvijaju kako bi se pomoglo djevojkama i ženama da postanu aktivnije i brojnije sudionice IT zajednice. Poziv je upućen svim djevojkama i ženama da u pozitivnoj atmosferi krenu s učenjem programskog jezika Java i izrade vlastite mobilne aplikacije za Android!

Android Girls tim

Ana Mandić, Edina Elezović i Bojana Mandić

Marija ĆurićAna BaotićTomislav DenisJosip MaričevićDrago RužmanMarin MartinićSaša BrankovićJuraj Ćutić, Ivan GavranTomislav Novoselec, Ivana Rast, Zoran Pleško i Vedran Židanik.

Radionica je za djevojke

  • koje još ne programiraju i žele pokušati,
  • koje već programiraju i žele naučiti Javu
  • koje već programiraju u programskom jeziku Java i zanima ih izrada mobilnih aplikacija.

Broj mjesta je ograničen (50 sudionica) stoga savjetujemo svima zainteresiranima da se čim prije prijave!  Prilikom odabira sudionica u obzir ćemo uzimati motivaciju prijavljenih. Voljeli bismo da vas možemo ugostiti sve, ali smo ograničene resursima s obzirom na to da svi u organizaciji, uključujući i mentore/ice, sudjeluju volonterski. Uz to, bolje rezultate možemo postići u manjoj grupi.

Gdje?

Radionica će se održati 10. i 11. svibnja 2013. u prostorima Hrvatske gospodarske komore na adresi Nova cesta 7 u Zagrebu, s početkom u 17,45 sati. Raspored radionice možete potražiti niže.

Prijave su otvorene do utorka, 7. svibnja, u ponoć!

Zašto za cure?

Djevojke su manjina u programerskom svijetu. Ova je radionica mali korak prema ohrabrivanju i prije svega motiviranju cura za programiranje.
Želimo podijeliti svoj entuzijazam tehnologijom te pomoći i pokazati ostalim djevojkama kako krenuti s učenjem.

Zašto Java i Android?

Razvoj aplikacija za Android je jednostavan, a potrebni alati, dokumentacija, knjige i primjeri su lako dostupni. Već postoji velika zajednica programerki/a kao i korsnika pa nije teško naći odgovore na pitanja ako djevojke odluče nastaviti dalje same razvijati. Uz to, Android platforma je iznimno zastupljena – 61% tržišta u svijetu je zastupljeno Android uređajima.

ag_yellow

Što ćemo naučiti?

Osnovne koncepte programiranja i osnove programskog jezika Java. Naučeno ćemo primijeniti i izraditi tri mobilne aplikacije za Android!

Što je potrebno?

Motivacija i vlastito prijenosno računalo.

Već razvijaš mobilne aplikacije za Android?

Pridruži nam se kao mentorica ili mentor! >>> Javi se na mail <<<.

Nisi cura?

Dođi kao pratnja kolegice koja se već prijavila za radionicu 🙂 Broj mjesta je ograničen pa te molimo da nam se javiš na mail ako te zanima sudjelovanje!

Tko organizira radionicu?

Radionica se odvija volonterski u suradnji hrvatskih Java programerki i zajednice Girl Geek Dinners Hrvatska, te uz potporu Hrvatske gospodarske komore i tvrtke Pet minuta.

Program

Petak, 10. svibnja 2013.
17:45 – 18:00 Dolazak sudionika i predavača
18:00 – 21:00 Install Fest. Vrijeme ćemo iskoristiti za upoznavanje predavača/ica i sudionica. Obavezno ponesite svoje prijenosno računalo kako bismo vam instalirali Eclipse i Javu.
Subota, 11. svibnja 2013.
9:00 – 9:30 Registracija, kava i priprema za radionicu
9:30 – 10:00 Dobrodošlica. Pregled dnevnog rasporeda i početak radionice.
10:00 – 10:45 Uvod u programiranje u Javi
10:45 – 11:45 Radionica: Izrada prve mobilne aplikacije
11:45 – 12:45 Radionica: Izrada mobilne aplikacije za postavljanje wallpapera na uređaje
12:45 – 13:30 Ručak
13:30 – 15:00 Radionica: Izrada igre za mobilne uređaje
15:15 – 16:30 Razgovor s predavačima: Dizajn korisničkog sučelja
17:00 Afterparty! Otvoren za sve. Upoznajte zanimljive ljude koji dijele interes za tehnologijom. Informaciju o lokaciji druženja ćemo naknadno objaviti.

>>> Vidimo se 10. i 11. svibnja 🙂 <<<

5 Responses so far.

  1. […] popodne i cijelu subotu provela sam na radionici Android Girls u organizaciji Ane Mandić iz Pet minuta i Edine Elezović iz IT4U, nastale u suradnji sa […]

  2. […] Radionica Android Girls će se održati u Zagrebu, 10. i 11 svibnja, u prostorima Hrvatske gospodarske komore na adresi Nova cesta 7. Prethodna prijava na radionicu je obavezna, a zainteresirani mogu više informacija potražiti na web stranici Girl Geek Dinners Hrvatska na croatia.girlgeekdinners.com/android-girls/ […]

  3. […] na radionicu je obavezna, a zainteresirani mogu više informacija potražiti na web stranici Girl Geek Dinners Hrvatska. Inače, Android Girls je inicijativa dvije hrvatske razvojne inženjerke, Ane Mandić iz Pet […]

  4. […] mogu više informacija potražiti na web stranici Girl Geek Dinners Hrvatska na poveznici http://croatia.girlgeekdinners.com/android-girls. Android Girls je inicijativa dvije hrvatske razvojne inženjerke, Ane Mandić iz Pet minuta i […]

  5. […] Radionica Android Girls će se održati u Zagrebu, 10. i 11 svibnja, u prostorima Hrvatske gospodarske komore na adresi Nova cesta 7. Prethodna prijava na radionicu je obavezna, a zainteresirani mogu više informacija potražiti na web stranici Girl Geek Dinners Hrvatska na ovoj poveznici. […]